Wednesday, July 20, 2011

Jumaat yang mendebarkan

Setelah sekian lama aku menyepikan diri…skang aku kembali menulis balik blog aku….maklumla…..berpantang ni susah sket…byk bende nak kene buat…. Huhuh

 Date : 1 Julai 2011 (Jumaat)

Semalam aku baru habis mengikuti kursus dalaman yang dianjurkan oleh Unit STM. Aku dok mengejar kursus sebab kalau boleh bila dah naik dari cuti bersalin nanti tidaklah aku kene ikut kursus yang melambak. Tak sampai ati nak tinggalkan anakandaku keseorangan.. (cheewah!!).. So, dah complete 8 hari dah kursus aku dan aku rasa ada lagi 2 hari yang aku kene topup. Sebenarnya semalam aku kene pegi ke Klinik Gambang untuk check berat dan B/P (Blood Pressure) sebab aku punye berat naik 2kg dan menjadikan berat aku jadi 65..…tapi aku tak pegi sebab aku nak ikut kursus sepenuhnya…. So aku postpone that appointment ke petang ni (suke2 ati aku je kan!!!)…

Banyak dah job list yang aku kene buat sebelum aku cuti ni nampaknya…..adoiilaaa…. dan pagi ni gak aku dapat mesej dari KP aku supaya aku settlekan masalah kat F201 tu.
Antara job list aku ialah:             a) Kew Pa 7 F201
            b) Penyelenggaraan computer F201
            c) Fail SMK
            d) FRP lama n baru
            e) Exam
            dan lain-lain

Nampakkan…banyak betul keje kene buat sebelum cuti……Yess….aku akan settlekan arini dan membawa ke minggu depan. Baik punye plan ni…..Aku da plan nak cuti awal 3 minggu sebenarnya…Borang cuti pun aku dah amik….waaaa…bestnye nak cuti lama….aku dan remind mak ayah aku amik aku kat kuantan 13/7 ni sebab Adie  tak dapat hantar aku (standby untuk BERSIH…huhuhuhu)…

Banyak da plan kat dalam kepala aku sebelum balik kampung dan bile dah sampai kampung…

Sebelum balik kampung…..aku nak kemaskan bilik aku nak bagi cantik…..huhuhu….nak kemas baju yang nak di bawak balik…nak kemas baju baby…nak tanya pakcik Fauzan sapa yang ada bela baby…..n yang paling penting….AKU NAK BERSALIN KAT BP…..

Di Kampung … aku nak belanja mak ayah aku makan best2….pastu aku nak makan satay kat Jengkuan (ye tidak ejaannya)….aku nak beli barang baby lagi sket….nak makan coklat yang mak aku belikan kat langkawi…..n macam2 lagi la….siap nak g jalan2 jumpe anak sedara semua… hhuhuhuhu…

Berbalik kepada cerita asal…..aku aim nak pegi ke klinik petang ni la sebab setakat nak check berat n B/P tu tak la lama sangat…..so pagi tu aku siapkan FRP lama aku..check semua PB n PA…pastu siapkan mastersheet exam….pergh….penat gak buat tu…naik turun, naik turun gak aku….pastu aku siapkan laporan penyelenggaraan untuk di sign pegawai aset dan dihantar ke juruteknik. Lepas aku siapkan laporan tu aku pun anto le ke pegawai aset dan aku naik keatas, solat zohor dan terus ke klinik gambang pukul 3.00. Pukul 3.45 ada temujanji ngn munirah plak… J    setelah aku sampai ke klinik, dengan steady aku pun buat checkup….masa dia check B/P aku….nurse kata tinggi, so depa suruh aku rehat2 dulu….after 10mnts, nurse amik still tinggi….so dia suruh aku baring dulu….after 30mnts….nurse amik lagi still tinggi…aku dah debar da…. Ngape plak ni…..

Pkl 4.45…nurse kata aku kene pegi HTAA sebab depa syak aku ada darah tinggi…..adoi…aku masih relax lagi sebab ingat sekejap je…pastu depa kata kene naik ambulan n mungkin lama gak aku kene stay sana….bile dengar depa cakap macam tu je…..dalam hati aku…. Dag..dig…dug….(macam lagi dangdut plak)….dan final nye aku kene inject 2 kali sblum pegi n aku pun dinaikkan ke ambulan….dan… ning….nong…ning….nong….ning…nong……uwwwaaaaa (hati aku menjerit). Punah harapan aku nak belajo buat kuih tart, mama carie dan biskut raya yang lain…kempunan den…..

Nnti aku sambung plak cite di HTAA……

2 comments:

  1. hahahaha...hadoii part 2 ni tak tahan nak tunggu..jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  2. cepat le surey sambung part 2

    ReplyDelete